Fremtidens boligkvarter i København

Frederiks Brygge er attraktivt beliggende direkte til vandet i den sydlige del af Københavns Havn. Der er 15 minutter på cykel til Rådhuspladsen, og samtidig er der lys og havudsigt. Du kan købe italienske delikatesser i den ombyggede industribygning, Stålhallen, og om få år kan du sidde på en af de hyggelige caféer og nyde udsigten over pladsen og vandet.

Skriv dig på ventelisten
Indflytning
Kortvisning
Listevisning

Bo midt i København, direkte til vandet

Den grønne by

Visionen er at skabe en grøn bydel omkring en ny havn og en ny bydelsplads.  

Ønsket er ligeledes at skabe et levende og varieret kvarter, hvor naturen er trukket ind i byen. Du ankommer gennem den flotte allé med store platantræer og passerer de mange brostensbelagte forhaver med beplantede hegn og plantekasser. Hele kvarteret er forbundet via stisystemer.

Havnebassinet er udformet, så der opstår en sydvest-vendt plads indrammet af den gamle Pladehal. Pladsen er bydelens kulturelle omdrejningspunkt, det er her man mødes, og her man finder frirum. Pladsen er indrettet med aktiviteter så som legeplads, boldbane, bordtennisborde, grillpladser og udsigtspunkter. Her er også mulighed for at afholde sommerfest, loppemarked og koncerter. Der er sol til sent på dagen og mange muligheder for at finde en fredelig plet og slappe af.  På træbryggen langs kajen kan du komme helt ned til vandet, og der er rig mulighed for en sejltur eller andre vandaktiviteter i havnen. Området nærmest havnen er forbeholdt gående og cyklister, det er dog tilladt at køre ind i området ved lav hastighed for af- og pålæsning.

Gode forbindelser

Det er både hurtigt og nemt at komme til og fra Frederiks Brygge. Du kan på 15 minutter cykle til Rådhuspladsen, og på få minutter i bil er du på Ring 2 og kommer let til City eller ud på motorvejsnettet.

Der er 15 minutters gang til Sydhavnen Station, og når Metroen er udbygget i 2022, kan man gå til stationen ved Enghave Brygge på blot 5 minutter.

Der er gode muligheder for at gå, løbe eller cykle hele havnen rundt langs vandkanten fra Slusen i syd til Nyhavn i nord på det nye stisystem Havneringen, som går gennem området.

Byggeriet

Der har været et stort ønske om en varieret bebyggelse, så der skabes et levende og oplevelsesrigt bymiljø.

Bygningerne varierer i højden og forskyder sig i forhold til hinanden. Flere af de gamle bygninger er bevaret, så der er spor tilbage i historien. Bygningerne fremstår som murede byhuse, hvor hver enkelt opgang har sin egen identitet.

Indgangene er tilbagetrukket eller med en lille overdækning, så der er læ og tørvejr, når man træder ud af sin opgang. Der er direkte adgang fra opgangen både til gaden og gården, så det er let at komme ud og lege eller hente sin cykel.

Skole og daginstitutioner

Børnehuset Vestre Teglgade er den lokale daginstitution med både vuggestue og børnehave. Den blev indviet, som den første bygning i kvarteret i august 2013.

Skolen i Sydhavnen er indrettet med helt nye lokaler, og ved siden af skolen opføres en stor idræts- og aktivitetshal. Skolen har en maritim og naturfaglig profil og vil med tiden få sin egen lille havn lige foran legepladsen. Skolen og hallen skal fungere som bydelens medborgerhus i alle døgnets timer. Du kommer hurtig til skolen på cykelstien gennem Den Grønne Kile.

Indkøb og faciliteter

Det italienske madtempel, Supermarco, åbnede i 2015, og her har du adgang til et rigt udvalg af ægte italienske dagligvarer, specialiteter og vin. I løbet af 2017 etableres der en dagligvarebutik i stueetagen under parkeringshuset, så det er let at handle på vej hjem.   

I Pladehallen blev der engang opbevaret store stålbjælker, men om få år kan man sidde på én af de små caféer i hallen og nyde udsigten over pladsen og vandet. Der er 8 minutter på cykel til Fisketorvet shoppingcenter, som har et stort udvalg af butikker, biografer og spisesteder.

Parkering

Parkeringshuset står færdigt medio 2017 med plads til godt 500 biler, og indtil da er der parkering på terræn tæt på boligen. I parkeringshuset er der mulighed for parkering af delebiler.